Така мисли големият индустриалец и създател на технологичния гигант Сони Масару

...
Така мисли големият индустриалец и създател на технологичния гигант Сони Масару
Коментари Харесай

Основателят на Сони: След 3-годишна възраст родителите не трябва да се месят на детето

Така мисли огромният индустриалец и основател на софтуерния колос „ Сони ” Масару Ибука (1908-1987) - новатор и в областта на фамилната логика на психиката.

Благодарение на гъвкавата си бизнес философия и иновационни патенти, той успява единствено за десетилетие да трансформира скромното си дружество в движеща мощ на икономическото знамение, както назовават Япония след Втората международна война.

Ибука е създател и на Асоциация за ранно развиване, а концепциите му за необятния капацитет на невръстното дете са събрани в книгата „ Всичко се взема решение преди детската градина ”. Днес тя оказва помощ на милиони родители от целия свят, решени да дадат добър старт в живота на своите деца. Ето няколко мисли от нея:

" Учените съумяха да потвърдят, че развиването на интелекта е функционалност от сбора от опити, осъществени сред раждането и тригодишната възраст, или с други думи, в интервала на развиване на мозъчните кафези. Следователно, никое човешко създание не се ражда гениално или неуместно. Но стимулирането на мозъчните кафези сред раждането и третата година се оказва решаващо за неговото бъдеще. "

*

" Ако караме едно дете да слуша хубава музика или да взема уроци по цигулка, това няма за цел да го направи музикален гений; в случай че го учим на непознат език, това не значи, че желаеме да го превърнем в талантлив езиковед, нито че го приготвяме да влезе в „ добра “ детска градина или в „ положително “ начално учебно заведение. Става дума само за техника, чиято цел е да предизвика израстването на безкрайния капацитет, който детето носи в себе си, и да увеличим персоналната му задоволеност. "

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР